söndag 12 januari 2014

Recept - Kyckling i god tomatsås med klyftpotatis och fräsch syrlig sallad

De senaste dagarna har jag haft en sån cravings på kyckling i någon form av tomatsås. Bestämde mig därför att laga ihop något sådant till vår middag med Ruben och Alejandra igår. Här kommer ett recept på en kycklingrätt som visades sig vara väldigt god med lite hetta och som blev uppskattad av middagsgästerna. Till det serverade vi klyftpotatis och en fräsch och syrlig sallad.


Recept - Kyckling i god tomatsås

Kycklingklubba, 4
Vitlök, 6 klyftor
Lökpulver
Honung
Santa Maria - Pasta Rossa
Salt
Peppar
Chili, 1

Krossade tomater, 1kg
Aubergine, 1
Gullök, 1
Purjolök, 1/2
Paprika, 2st
Chili, 1
Timjan
Socker, en liten nypa
Salt

Peppar
Persilja


Dela kycklingklubborna i två delar.

Marinera i hackad vitlök, honung, salt, peppar, pasta rossa, lökpulver och chili.
Låt stå i marinaden en stund och tills kycklingklubborna blir rumstempererad.
Stek sedan i matfett på låg-medelhög värme på en varm panna.

Stek i ca 10-15 min beroende på storlek, tills de blir halvklara och får en fin färg.
Akta så att honungen ej bränns vid.
(När kycklingen är halvklar ska dessa läggas i tomatsåsen).----
Dela aubergine, lök, purjolök, paprika i mindre bitar.

Stek grönsakerna i matfett tills det får en fin färg och blir karamelliserade.
Häll sedan i krossade tomater och krydda med salt, peppar, chili, socker och timjan.
Lägg kycklingen med en del av stekskyn i tomatsåsen så att ovandelen av kycklingen hamnar ovan tomatsåsen.
Låt puttra under lock i svag värme tills kycklingen blir klar.
Toppa sedan med hackad persilja.
Servera!


Recept - Klyftpotatis

Potatis, 2kg
Olivolja
Salt
Peppar


Skala potatisarna och dela sedan i klyftor.

Lägg potatisarna i en ugnsform med bakplåtspapper, olivolja, salt och peppar.
Stek i mitten av ugnen på 225°C i ca 35 min (tills de blir mjuka).

Recept - Fräsch syrlig sallad

Avokado
Tomater
Rödlök
Persilja
Balsamvinäger
Olivolja
Peppar

Dela grönsakerna och blanda sedan samman med olivolja och balsamvinäger och peppar.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar