tisdag 28 januari 2014

Recept - Krämig pastasås med bacon och kantareller

Här kommer ett enkelt recept på en krämig pastasås av de sakerna jag hittade i frysen, kylen och skafferiet. Slutresultatet blev väldigt bra med en massa starka smaker som vi bara njöt av. Jag kommer absolut att laga detta igen.


Recept - Krämig pastasås med bacon och kantareller

Kantareller
Gullök
Vitlök 
Bacon
Coctailtomater
Grädde
Salt
Peppar
ParmesanostRödlök
Persilja
Ruccola

(Börja med att koka valfri pasta)
Stek de frysta kantarellerna tills vätskan avdunstat och häll sedan upp på en tallrik vid sidan om (gäller endast vid frysta kantareller annars hälls kantarellerna först i pannan enligt nedan).
Skär gullöken och vitlöken i mindre bitar, stek sedan i matfett.
Stek baconet i mindre bitar och lägg i pannan med lökarna, stek tills baconet får färg.
Häll sedan i kantarellerna, coctailtomaterna och grädden i pannan.

Låt puttra tills såsen tjocknar.
Krydda med salt och peppar.
Under tiden; skiva rödlöken i halvmånar och hyvla parmesanosten med en potatisskalare.

Häll pasta på en tallrik tillsammans med pastasåsen.
Toppa sedan med tvättad ruccola, hackad persilja, rödlök och mycket parmesan.

Njut!



Dessa + coctailtomater + salt + peppar behöver ni














 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar